Liesbeth Fonkert studeerde aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en aan de Academie voor Beeldende Vorming te Amersfoort. Ze is sinds 1969  beeldend kunstenaar en docent. Tien jaar woonde en werkte ze in Ierland. In 1986 keerde ze terug naar Nederland. In 1995 vertrok ze wederom: ditmaal naar de Dordogne in Frankrijk. In 2004 vestigde ze zich in Doesburg met haar galerie/atelier “De Swarte Ram”.

Beide “buitenlanden” met hun eigen mystiek en oude verhalen hebben haar werk beïnvloed. Zeker in haar landschappen, waar tijd geen naam heeft. Maar vooral in haar wervelende composities met dubbelspiralen als symbool voor de bewegelijke vrijheid van de geest, een vloeiende doorgang van de ene levensfase naar de andere, het leven en de tijd die cyclisch zijn en die terugkeren, doorgaan en zich herhalen.

Haar stijl is levendig: het lyrisch expressionisme. De kleuren zijn warm, helder, transparant en opgebouwd in lagen. Het gebruik van glacis geeft een extra dimensie aan de kleuren en de compositie.   

Naar:
Werk van Liesbeth Fonkert in openbare verzamelingen
Voornaamste (eenvrouws) tentoonstellingen
Overzicht groepstentoonstellingen

© Liesbeth Fonkert